RUBRIEK Kerk in Vlaanderen

1922 parochies online op Kerknet

Zoek en vind uw parochie in Kerknet met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

Kerkfabrieken

Welkom op het onderdeel kerkfabrieken. Dit gedeelte staat in de eerste plaats ten dienste van de leden van kerkbesturen en andere geïnteresseerden. Hier u alle informatie over de werking van kerkfabrieken en centrale kerkbesturen vinden.
Verder bieden we u een aantal formulieren aan die gebruikt worden voor de administratie van de kerkfabrieken en centrale kerkbesturen.
Voor concrete vragen kunt u zich wenden tot de dienst kerkfabrieken van het eigen bisdom.

Nieuw document beschikbaar in deze rubriek: maandwedde van kosters-organisten vanaf januari 2013

Klik hier voor het downloaden van het nieuwe document

Procedure voor het indienen van een restauratiedossier door lokale besturen en kerkfabrieken is gewijzigd

BRUSSEL (KerkNet) - De procedure voor het indienen van een restauratiepremiedossier door lokale besturen is gewijzigd. Dat betekent dat ook voor kerkfabrieken de weg om een restauratiepremiedossier voor een beschermd monument in te dienen verandert. Ontwerp- en aanbestedingsdossiers moeten vanaf nu rechtstreeks aan het agentschap Onroerend Erfgoed bezorgd worden. Het administratief toezicht door het Agentschap voor Binnenlands Bestuur vervalt dus.

Meer informatie is te vinden op de website van het agentschap Onroerend Erfgoed. Klik op onderstaande link.