Vaticaan feliciteert hindoes voor Diwalifeest

Het Vaticaan roept hindoes en christenen op om voor elkaar en voor de schepping te zorgen.
19/10/2022 - 10:00
Divali is het feest van het licht bij de hindoes
Divali is het feest van het licht bij de hindoes ©Ohm

Kardinaal Miguel Ángel Ayuso Guixot, de prefect van het Dicasterie voor Interreligieuze Dialoog, feliciteert de hindoes met hun Diwali-feest. In zijn boodschap roept hij christenen en hindoes op om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Dat is van vitaal belang te midden van de toenemende spanningen, conflicten en geweld in verschillende delen van de wereld. Diwali is voor de hindoes het feest van het licht, hun belangrijkste feest. Het wordt dit jaar door de meeste hindoes op 24 oktober gevierd. 

Kardinaal Ayuso Guixot herinnert eraan dat het broederlijke en vreedzame samenleven wereldwijd sterk onder druk staat door conflicten die vaak worden aangewakkerd door een competitief, populistisch en expansief beleid, maar net zo goed ook door spanningen tussen meerderheden en minderheden en het flagrante misbruik van sociale media. Die polarisatie kan volgens de Spaanse curiekardinaal bestreden worden door persoonlijke ontmoetingen en dialoog, door naar elkaar te luisteren en de bereidheid om van elkaar te leren.

Tot slot roept hij alle mensen van goede wil op om de handen in elkaar te slaan en te bouwen aan een veilige wereld, die een thuis is waarin iedereen in vrede en vreugde kan leven. 

Bron: Kathpress.at