Dank voor het 43 jarig voorzitterschap van de kerkfabriek Sint-Jacobus in Kemzeke. 43 jaar is toch een groot deel uit een mensenleven.
Het is voor Georges allemaal begonnen in de kerkraad van zondag 3 april 1977.
Het voorzitterschap van Georges is onmiddellijk gestart bij zijn benoeming als lid van de kerkraad met de toenmalige pastoor Eugeen Lacaeyse, en na deze pastoor zijn erin zijn carrière nog een 5-tal gevolgd, Herman Waterschoot, interim- pastoor pater Karel de Wilde , Aime Vermeersch, Luc Mertens en als laatste onze huidige pastoor Marc Van Steen.
Ook dank om onze kerkfabriek te hebben vertegenwoordigd voor een periode van meer dan 16 jaar in het centraal kerkbestuur van Stekene.
Respect was er voor de wijze van de uitoefening van zijn voorzitterschap.
Door zijn dagelijkse job als gemeentesecretaris had Georges, de nodige vakkennis in zich voor het opstellen van de notulen, het jaarlijks opmaken van de begrotingen en het opstellen van de jaarrekeningen en dat is toch een zege voor een voorzitter van een kerkfabriek.
Hij had ook de noodzakelijke diplomatie in zich om steeds een goede verstandhouding te blijven bewaren tussen de kerkfabriek en de verschillende gemeentebesturen die de revue zijn gepasseerd .
Respect was er ook, omdat Hij zijn taak als voorzitter steeds in alle discretie en op een efficiënte manier heeft uitgevoerd.
Wij mogen ook stellen dat Georges er steeds heeft voor gezorgd dat hij de kerkfabriek Sint-Jacobus steeds op een waardige wijze heeft gepositioneerd in onze parochie Kemzeke .
Hij had ook geen enkel probleem om het voorzitterschap van de viering van het 875- jarig bestaan van onze parochie op zich te nemen en tal van festiviteiten rondom deze viering te ondersteunen.
Hij heeft meegewerkt aan de uitgave van het boek, “ Van Camasacium tot Kemzeke “, het plaatsen van het levensgrote bronzen standbeeld “ Boer en Vlas” van de hand van Valere Peirsman en de organisatie van de legendarische stoet met alle verenigingen en afvaardigingen van woonwijken van de parochie .
25 jaar later heeft het kerkfabriek Sint-Jacobus Kemzeke, onder zijn voorzitterschap, zijn medewerking verleend aan de viering van het 900- jarig bestaan van de parochie en bij het maken van de film “ Het Mysterie van Kemzeke “.
In deze film heeft Georges ook een acteursrol toebedeeld gekregen.
Naar aanleiding van deze viering werd er onder zijn initiatief een modern glasraam van Sint-Jacobus geplaatst boven de hoofdingang van de kerk.
Ook Respect omdat onder zijn voorzitterschap de laatste jaren degelijk werk werd verricht voor het bepalen van de toekomstvisie van het kerkgebouw.
Deze visie is nu vastgelegd in “ het kerkbeleidsplan van Stekene” .De eerste stappen in de transitie van het kerkgebouw van de Sint-Jacobuskerk zijn reeds gezet:
“de hoofdfunctie van het kerkgebouw blijft , het houden van erediensten maar het kerkgebouw kan nu ook ter beschikking worden gesteld voor nevenactiviteiten”.
Zo is er nu al werk gemaakt van
- Het volledig moderniseren en vernieuwen van de verlichting met een multifunctionele led verlichting.
- Het volledig herschilderen van de kerk binnenin
- Het Voorzien van een degelijk wifi- netwerk
- Het plaatsen van een nieuwe geluidsinstallatie met draadloze micro installatie
Maar zoals bij alles …. Komt er een eind ieder goed verhaal….
In 2020, Bij de herverkiezing van de leden van de kerkraad heeft Georges zich geen kandidaat meer gesteld. Hij vond dat het welletjes was geweest. Op zijn 87 jarige leeftijd en na een 43 jarige staat van dienst. Hij vond dat het tijd werd dat hij de fakkel van het voorzitterschap moest doorgeven.
Aan Georges Van Dooren is tijdens de kerkraad van 31 augustus 2020 de titel gegeven van “erevoorzitter van kerkfabriek Sint-Jacobus Kemzeke “ .
Als blijvend aandenken werd hem een cadeau aangeboden . Een cadeau dat eigenlijk als een geschenk uit de hemel is komen te vallen, In het voorjaar van 2021 is er een kunstboek uitgebracht met als titel : de “ ICONOGRAFIE VAN DE JACOBALIA VAN BELGIË”, een kunstboek met meer dan 1.600 afbeeldingen van Sint-Jakob de Meerdere die in België terug te vinden zijn, De Sint-Jacobuskerk van Kemzeke is in dit boek ook rijkelijk vermeld en beschreven.