De inhoud van het koperen doosje wordt tot vandaag integraal bewaard in het Stadsmuseum. Wat vinden we? Een goed bewaard, toegevouwen perkament met een gebed in het Latijn, getekend H.I. van Caverson, kanunnik en cantor van Sint-Gummarus 14 augustus 1754; vier Agnus Dei, afdrukken in was van het Lam Gods en van de paus; een paasnagel, vroeger gebruikt om onweer af te wenden, denk aan de (toen) recente blikseminslag van 1702; gekleurde prenten van de Heer aan het kruis; een houten kruisbeeld met relikwie en parelmoeren inleg; twee koperen medailles van H. Ignatius en H. Franciscus van Loyola; drie zijden doekjes; prenten van de Drie Koningen; afgeknaagd papier. Kanunnik van Caverson ligt begraven in de Sint-Gummaruskerk voor het altaar van het H. Sacrament. Hij overleed in 1755. Een naamgenote van hem, Maria van Caverson was abdis van de Abdij van Nazareth (1699-1724). Het was allicht de bedoeling om met deze relikwieën de toren te beschermen tegen rampen. Er is achteraf nog wel bliksem ingeslagen in de toren, van een brand bleef onze collegiale sindsdien gelukkig gespaard.
Groot was de verrassing toen recent bij de werken aan de vieringtoren opnieuw een tijdcapsule aan het licht kwam. Deze capsule dateert uit 1981 en bevat een brief in het Latijn en enkele Belgische franken:
'Aan allen die deze brief zullen zien of horen, jullie zullen het heil in de Heer vernemen na kennisname van de waarheid op de achttiende september van het jaar duizend (negenhonderd) eenentachtig, in het derde jaar van het zeer heilige pontificaat van paus Johannes Paulus twee die door de goddelijke voorzienigheid na een aanslag op wonderlijke wijze hersteld is, tijdens het doorluchtige koningschap van Boudewijn de eerste, tijdens het verheven Antwerpse episcopaat van genaamde Paul van den Berghe, tijdens het eerbiedwaardige pastoraat van deken Cornelius de Bondt, terwijl de eervolle ere-senator Joseph Van In voorzitter is van de kerkfabriek. Nu de economische regressie erg nakend is, de belastingen in hoge mate verhoogd worden, de godsdienstbeleving overal afneemt, en de Jezuïetenorde zeer onlangs de stad verlaten heeft, niettegenstaande de situatie van de kerkfabriek door teruglopende winsten zwaar belast is, werd dit torentje van onze geliefde parochiekerk van Sint Gummarus met succes gerestaureerd door de Teutonische arbeid van de N.V. Algemene ondernemingen E.G. Verstraete en Vanhecke Wilrijk, Paolo Verwilt-Lier - architect. Als getuigenis hiervan hebben we hier verheugd, met dank aan onze almachtige en goddelijke beschermheer, deze brief ingesloten samen met de gangbare Belgische franken. Hiervan getuigen bovengenoemden, pastoor deken, de voorzitter van de kerkfabriek en de verschillende magistraten en de archivaris van de kerk, vooraf uitzonderlijk ontboden en gevraagd.'